29 svar till “” 90 : Grotta (301/365) ”

 1. Jag sökte lite på nätet om kameran, men jag fann inget om ifall det är en spegelreflex eller spegellös. Däremot har den fått väldigt fina recensioner. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig den kameran, men eftersom jag för bara ett år sedan lade ned 106.000 på en Canon EOS D6 Mark II med lite olika objektiv (och sen tillkom extra kostnader för inalles tre blixtar dedicerade Canon) är det inte aktuellt med en kamera till som inte har samma objektivfattning. Det blir liksom lite för dyrt, tycker stämman ;-). Och alltför tungt att släpa på två utrustningar. Så det skulle bli till att välja vilket system jag ska ta vid varje fototillfälle, och hur gör man ett sådant val?

  Jag har också en LUMIX G1 som har en del år på nacken. Spegellös. Och ingen fullformatare. Den utrustningen är betydligt lättare och den väljer jag när jag inte vill kånka på för mycket vikt. Men bildkvalitén kan inte mäta sig med min Canon, fast det duger.

  Jag kan bara gratulera dig till ett bra köp och önska dig lycka till nya fräscha bilder!

  Må gôtt!
  /Skvitt

  Gillad av 1 person

  • Spegellös eller inte vet jag inte själv. Jag fastnade för att den ska klara höga ISO tal när jag fotar i sporthallar.
   Jag har läst & hört dess recensioner & hoppas att den lever upp till dess rykte!
   Du har kanonfin utrustning-som ger avtryck i dina fina bilder!
   Vad det gäller vikt så är den rätt lik min förra D7100. Tyngre blir fort jobbigt att bära med sig & då kan det bli att man väljer bort kameran mot mobilen när man är på vift en gel dag. Så jag ville ha hyfsad vikt. Känns jättekul detta & är hittills jättenöjd 😀

   Gilla

   • Ta bort objektivet och titta efter. Ser du sensorn är den spegellös, annars ser du spegeln, såvida du inte har fällt upp den.

    Vikten är viktig. Jag har antingen en ryggsäck eller dramaten när jag går på fotosafari. Oftast sistnämnda, men i svår terräng är det lite bökigt.
    I ryggsäcken och i dramaten kan jag även ta med mitt medelstora stativ. Andra väskor har jag förvisso också, men jag litar inte på att remmarna håller.

    Vill jag gå lätt får det bli min Lumix. Den är spegellös och det märks främst på att sökaren är så mörk. Och eftersom den har en del år på nacken så är autofokusen lite slö jämfört med min nya kamera. Egentligen borde jag även skaffa en bra kompaktkamera med hyfsad zoom. En man kan ha med sig jämt i fickan. Mobilkameran tycker jag inte duger och jag brukar inte ens tänka på att jag har en sådan. Tyvärr. För om det dyker upp ett extraordinärt motiv kan det vara bättre att få en lite sämre bild än ingen alls. Men å andra sidan, har man inte kamera med sig och ambitionen att plåta så har man inte heller ögonen med sig på samma sätt.

    Nej, jag är inte det minsta förvånad över att du är jättenöjd. Du har gjort ett bra val. Lycka till!

    Jag ser fram emot nya fina bilder från dig.

    Må gôtt!
    /Skvitt

    Gillad av 1 person

    • Tack så jättemycket 😀 det jag är osäker på är vad har spegeln för funktion? Spegel vs spegellös? De där tekniska sakerna är jag inte bra på!
     Jag älskar fotopromenader men både i skog & stad. Fotar en hel del sport, handboll går fort och i mörka hallar grönt eller blått golv 😫 det krävs snabba slutartider med hög ljuskänslighet. Hoppas jag blir nöjd med min nya där. Det jag fotat hittills utomhus/ inomhus är jag väldigt nöjd med min nya.
     Viktmässigt är denna lite tyngre än min förra, men funkar ändå för mig. Men vill inte ha tyngre!
     Mobilen fotar jag en del med, bättre den än ingen tänker jag . Men jag vill alltid hellre ha min Nikon. Men det har jag inte. Men drömmen vore det 😀

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s