18 svar till “” 264 : Slott (89/365) ”

  • Kolla Ulrika B:s kommentar här bredvid. Hon har svaret. Det enda jag visste var att han som äger slottet idag är han som även äger hotellet vi bodde på Quality hotell bredvid tågstationen.

   Gilla

 1. Fjällnäs slott- en riktigt läcker byggnad som jag någon gång vill se live. Har läst om den men inte kommit mig dit ännu. Carl Otto Bergman, överste och chef för gruvbolaget, uppförde denna fantastiska byggnad i schweizerstil i slutet av 1880-talet. Sägs vara byggd för att imponera på pamparna som på den tiden besökte gruvområdet i Malmberget. Impade borde de ju ha varit av denna ståtliga byggnad kan jag tycka. Vad används huset till i dag?

  Gillad av 1 person

  • Det är han som äger Quality hotell mitt i Malmberget bredvid tågstationen som bor där i dag. Jag var ute på en prommis mellan matcherna och gick förbi det. Kunde inte låta bli att fota 😉 lite trist på framsidan-hyreshus är där jag står och fotar. Så ingen framsida alls. Baksidan däremot är fantastisk stort och fritt. Men i skugga så jag fotade solsidan. Jag hade nog velat ha större och ensligare på denna sida med. Fantastiskt välhållet och fint hus.

   Gilla

  • Visst är den 😀 det händer då & då för mig. Jag har den inte alltid med på mina milspromenader. Den är lite stor att ha runt halsen ibland när man har pälsat på sig för kylan. Men varje ggr när jag hittar nåt jag vill fota blir jag irriterad varför tog jag den inte 🤬 men å andra sidan bättre mobilbild än ingen. Jag gillar min Nikon så mycket mer än mobilen 😉 hi hi

   Gilla

 2. Oh, vackert, både foto och slott! Till Gällivare åkte vi taxi när vi skulle till tandläkaren, bodde i Skaulo då. Och det var väl där jag var och undersökte ögonen också när jag bodde i Kiruna, åkte tåg ensam, kan inte ha varit mer än ca 12 år. Men något slott minns jag inte att jag såg.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s