34 svar till “” 189 : Moment (5/365) ”

 1. Snyggt Eva! Kompositionen så klart, och så gillar jag skvalpet upp till och på kanten. Bra jobbat. Jag har varit sugen länge på att skapa stilleben, inte minst mat, och tänkte jag skulle ta itu med det i år. Vet ju att det är krävande. Vad använder du för utrustning utöver kamera och fjärrutlösare här? Dvs belysning, ev skärm bakom/vid sidan osv. Jag har ett norrkök som får ljus in vissa eftermiddagar, så jag lär behöva fixa mer ljus. Har du lust att tala om vilken bländare du har på bilden också, så vore det en hjälp.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 😀 ja det tar lite tid, men oftast är det städningen som tar mest när man fotat med vatten. Själva fotandet går fort tycker jag. Jag har 2 studioblixtar Elinchrome. 1 Nikon d900-den belyser jag bakgrunden med. Jag fotar i vardagsrummet eller sovrummet oftast sent på kvällen. Med studioblixtar spelar det ingen roll vars man är pga uteljuset. Bländaren på denna bild måste jag återkomma med. Jag är inte hemma-måste kolla på metadatan men jag tror det var 11. Kul att skapa stilleben 😀 det viktigaste som jag tycker med vatten-kom ihåg DET STÄNKER längre än vad man tror 😉 akta utrustningen

   Gillad av 1 person

    • I sovrummet har jag 2”2 i vardagsrummet 4”4. Det är alldeles för litet. Ta det största utan du har. Det kräver rätt stor plats med blixtar. Och jag vill ha ryggen fri när jag jobbar 😉 det var f 11. Nu har jag kollat 👍🏻 1-2 meter är minsta laget om man ska fota vattenstänk 😉 men kör på. Blir kul att se dina stilleben sedan!

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s