8 svar till “” 323 : Urna (326/365) ”

 1. Är det något slag lyktträd? Men det är fusk, jag ser ingen urna, haha. Väldigt vackert foto med så många ljus. I år trodde jag att jag för första gången skulle få se massor med ljus på kyrkogården, men vi var där lite för tidigt. Annars är vi nästan aldrig där just tull allhelgona, utan lite före eller efter eftersom vi åker till landet.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är det för de med urna, en lite symbolisk tolkning (hi hi) jag tyckte att den var så vacker och stämningsfull. Har inte sett denna ställning tidigare, bra intiativ av kyrkan. Den står strax bredvid mina morföräldrar kunde inte låta bli att fota den när jag passerade den. Den träffade mig i hjärtat på ett sätt.

   Gilla

    • Jag är så sällan på kyrkogården, alla mina mor och farföräldrar har gått bort. De stod mig väldigt nära, träffades 2-3 ggr/per vecka under hela min uppväxt. Har varit privilegierad av att ha de boende inom 10 min bilväg. Mormor sa alltid- kom inte på min grav det vet jag inte av då. Kom nu, jag lever nu och vet av det nu ! Det har jag tagit vara på & var mycket då, nu bär jag med dem i mitt ❤️.
     Min svärmor är till graven varje vecka hos sina föräldrar. Det här med sorg är väldigt personligt och olika. Viktigaste att man gör som man tycker stämmer själv, varje ggr jag är på gravarna tänker jag det här borde jag göra oftare ändå för min egen stund. En stunds eftertanke och att uppskatta mer det man har just nu….

     Gilla

     • Klokt sagt av din mormor. Jag miste farmor och mormor med tre dagars mellan rum och sen har så många av mina nära vänner dött. Men jag har aldrig varit till deras gravar. Vi besöker mina föräldrars grav och några av min makes släktingars, vi har ansvaret för gravskötseln så det faller sig naturligt. Det är som du skriver, hur man gör med sorg och saknad är personligt, en del finner nog ro i att gå till graven, kanske känner de en kontakt med den som vilar där. Kyrkogårdar i allmänhet är så vackra ställen, bara att strosa omkring och titta på vackra gravar och dekorationer är vilsamt. Gamla tiders sed att sätta ut titeln på gravstenen gillar jag, det är roligt att läsa vad folk har sysslat med. Men när hustrun begravs utan namn på gravstenen blir jag bedrövad.

      Gillad av 1 person

      • Håller med dig. Jag hade en bror som föddes -68, dog efter 5 timmar. De hant aldrig ge ett namn eller döpa. Pappas farmor dog samtidigt med 1 dags mellanrum. Hans kista ligger på hennes, de delade begravningen. Tycker jag är fint. Min syster är -69 & jag -72 så vi hant aldrig träffa han. Men känns bra att de är tillsammans både i grav & på stenen står han med som ”Gossebarn Svensson” det värmer ❤️
       Att inte ens ha ett namn eller inskription är som man inte funnits, märkligt att ha det så! Häller med bedrövad över att göra så.

       Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s