35 svar till “” 152 : Kran (17/365) ”

 1. Ja, men visst! Det är ju också en kran… en riktigt stor kran 🙂 Härlig tolkning på temat och en fin bild.
  Den med piggar hos mig är en svamp… en ticka på lövved som heter vittagging,

  Gillad av 1 person

 2. Frågade gubben om jag fick ta kort på hans näsa till temat men han ställde inte upp. Blev en containerkran istället. Fågelnäbb hade jag inte tänkt på men den är ju klockren. Snyggt foto i alla fall.

  Gillad av 1 person

 3. Haha! Snyggt fotograferat och finstämda färger. Ungefär så har jag tänkt till temat ”näbbig”. Ser nu när jag läst till botten att du tänkte likadant först. Vad ska du nu hitta på till temat näbbig då? Näbbskor?

  Gilla

   • Ja, näbbig är lite svårare tema än kran, iaf om man bor i en hamnstad. Brukar de sätta gäddhuvuden på väggarna där uppe som de gör i sthlms skärgård? Det skulle du kunna göra ngt finfint av med din blick. Traditionen finns inte här i mina trakter tyvärr. På Lofoten var vissa käftar så stora att man hade kunnat stoppa in huvudet!

    Gilla

    • Vi var i Norge vid Svartis glaciären för något år sen där såg jag gäddhuvuden mm riktigt stora bjässar fanns på väggarna…Vi såg för övrigt en val simma förbi när vi var där. Här hemma har jag aldrig sett det. De är rätt läckra. Däremot har vi många som har älghuvuden 😉 .

     Gilla

       • ”Piggar”kanske också kan vara ngt. Oavsett, alltid kul att se bilder som illustrerar en annan trakt än hemmavid. Har bokat mig på en 3dagars resa till Klövsjö som dök upp i vänkretsen – blir nog vinterns enda snödagar för mig och gissa om jag och kameran längtar. 🙂

        Gilla

        • Jag gillar att vi är med i detta från hela landet, det är så kul att se hela vårt land. Man får se guldkornen 😉 . Att fara iväg på semester med kameran är jättespännande nya motiv att fånga. Men inte alltid lika kul för de man går på upptäcksfärd , de får vänta på lilla mig ibland-vänta jag såg nåt jag bara måste fota , hi hi . Vars är Klövsjö ? Eftersom du skriver snö bör det vara en bit upp i landet. Att fota snön är roligt. Ett annorlunda ljus. Spännande att se dina bilder sen.

         Gillad av 1 person

         • Absolut, jättekul att se landet genom allas ögon. Vi får se hur jag lyckas med att fota snön, där är jag novis på inställningarna. Jo, det blir nog att smita iväg på egen fotopromenad en stund för tålamodets skull, fast då har man inga statister förstås 😉 Klövsjö ligger tydligen 1,5 tim från Östersund. Långt upp jämfört med här! Ska försöka ha råd till att komma till Piteå i sommar!!! Vill gärna gå Gunillas veckokurs = fotovecka.

          Gilla

          • Östersund är en bra bit upp. det finns ett roligt höghus där med alla balkonger som är olika. Jag satt i en buss när vi körde förbi annars hade jag fotat den, lite skoj. Gunillas fotoveckor är säkert jättebra. Jag börjar kurs nr 2 om en vecka hos henne. Så jag vet vad hon är kapabel till ! Kanon 👍

           Gillad av 1 person

 4. Mycket klurigt – inte minst därför att jag själv tänker i samma banor 😉
  Önskar så att det vore i år jag skulle till Ecuador. Där fotade jag tukaner, snacka om kran! Få se vad jag kan hitta på nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s